Jag, Veronica är uppvuxen med hundar, våran första hund köpte familjen när jag var 2 år, en Boxer tik Lola, något år senare dök den första Papillonen upp i familjen Malou, mamma startade uppfördning av Papillon (Carover´s kennel) , en Boxer kull blev det också.

 

 Pappa utbildade sig till lydnadsdomare och var aktiv i Österåkers bk, som är min gamla hemmaklubb. Jag och min syster Carina fick i tidig ålder var sin Papillon, men min, Maja, var alltid mer förtjust i mamma än i mig.


Jag följde med min syster till hundungdomen varje fredag trots att jag var för liten och en jobbig lilla syster.

 
Jag har alltid varit med mamma på utställningar, blev ordentligt fast när jag vann barn med hund på Papillonringens utställning när jag inte var äldre än 5-6 år, dess utom var det en skotte i kilt som dömde och tänk att jag är så förtjust i skottland....... Jag har kvalat in till junior handing finalen i Göteborg ett år (vilken jag tyvärr ej kom i väg till).

 
Så en sommar kom jag i kontakt med en jätte trevlig Welsh Corgi Pembroke, och lyckades tjata till mig en sådan.


Kittan blev min ständiga följeslagare även fast intresset för hundar svalnade och hästarna tog överhand ett antal år. Kittan ställde jag ut och lyckades få henne till SUCH och gruppvinnare på Skks utställning i Uppsala. Kittan fick en valp, Carover´s Pelé.

 
När Kittan gick bort 94 fick jag panik jag hade aldrig varit utan hund, så då kom Ronja in i våran familj, en Bearded collie som var ett år när vi köpte henne.

 
Åren efter föddes våra två första söner 95 och 96 det blev långa och många promenader med barnvagnen. Ronja var en ren sällskaps hund som tyvärr var otroligt skotträdd.

 
År 2000 fick Ronja lämna oss efter en tids sjukdom. Under en lång period var vi då hundlösa, men när våran tredje son föddes 03 och jag skulle vara hemma en längre tid väcktes tanken på en ny hund, jag har alltid velat ha en Golden så till slut blev det en springer!!! och det är en ras som jag fallit för.

 
Jag tränar idag aktivt med mina hundar (i den mån man hinner med 3 barn och jobb) Jag har under flera år tränat Lydnad för Anne Dahlin (tävlar i svenska landslaget), men då tiden inte räcker till så ligger lydnadsträningen på is för tillfället.

 

Jag har börjat pröva på jakt både fält och vatten, vilket jag tycker är fantastiskt roligt.

Det finns inget bättre än att få se hundarna göra det dom är födda för.

Jag och Pepsi har provat på vårat första jaktprov med strålande reslutat 3:e pris nkl.

 

Viltspår har vi provat på, lägger lite träningsspår och har startat på några prov.

 

Jag har börjat funderat lite på att prova någon bruks gren.

 

Jag mentaltestar mina hundar, då jag tycker att en bra mentalitet är jätteviktig oavsett vad man gör med sina hundar.

Under 2010 har jag genomgått brukshundsklubbens utbildning för att bli mentatest/beskrivnings figurant och är nu färdig A & B figurant.

 

2 kullar har jag födit upp, jag följer valparna med stor spänning och hoppas att det blir trevliga hundar som fungerar i den miljö ägarna vill ha dom i. Vad man gör med sin Springer spelar inte så stor roll, det viktigaste är att dom får vara nära husse/matte och  bo i ett aktivt och intressant hem.

 

Jag har genomgått springerklubbens uppfödarutblidning.

 

Idag sitter jag som sekreterare i våran lokala springer klubb

Springer Östra 

Veronica, Pepsi och Zingo 2010