KENNELHISTORIA

2013

I början av 2013 föddes min 3:e Springer kull. Denna gång blev det 4 valpar. Dom har alla kommit till fantastiska hem.

Pepsi och jag har startat på ett Nybörjarprov A och ett NBP B, det gick väl inte så himla bra, men vi hade det kul på vägen jag och Pepsi. Däremot har vi tävlat i Rallylydnad med bättre resultat. Vi startade 3 gånger i Fortsättningsklassen och fick 3 godkända resultat och därmed fick Pepsi en ny titel RLD F. Vi provade i slutet av året att starta i Avanceradklass mest för att prov på. Jag är jättenöjd med premiärrundan trots att vi inte blev godkända. Ett prat utställningar han vi även med bland annat fick Pepsi åka med Camilla och Isabell till Vännäs där hon blev BIS 4 Jaktmeriterad, hon blev även BIS i jaktklass på Spirngermellans open show. På Östra Cup blev Pepsi bästa jakthund öppenklass och 4:a Dual Purpose Öppenklass. Vi provade även på att åka till Springer Östgöta och prova på deras Springer Cup Pepsi blev bästa jakthund öppenklass och bästa Dual Purpose Öppenklass.

Detta år var det även dags för min lilla prinsessa Cider att visa framfötterna. Hon startade på både Nbp A & B hon gjorde att hyfsat jobb men blev inte godkänd, men jag är nöjd med hennes utveckling och hon börjar nu att tuffa till sig så det blir lite med fart, ser fram emot 2014 års jaktsäsong. Vattenprov startade vi också på och det var samma där lite försiktig men vi klarade i alla fall ett Nybörjarvatten. Anlagsprovet i viltspår klarade lillsessan med bravur. I Rallylydnad har vi klarat av Rallylydnads diplom RLD N i nybörjarklassen och fått en godkänd runda i fortsättninsklassen. På utställningsfonten har det gått bra, hon har fått 2 CK och en bästa tikplacering. Hon blev BIS Junior på Springermellans Open Show. På Östra Cup blev Cider 2:a i Dual Purpose unghund. Dagen efter på Östgötas Springer Cup tog hon storslam med BIM på utställningsdelen, bästa jakthund unghund, bästa Dual Purpose Unghund och tillslut BIS Dual Purpose. Cider har genomfört MH med godkänt skott.

Amber och Jenny har under året tagit 1xpinne i Agilityklass 1 och 1xPinne i Hoppklass.

Alba har klarat anlagsklassen i viltspår.

2012

2012 har varit ett år då vi fick prova dom nya jaktreglerna med 2 nya provformer Nybörjarprov A och B. Jag har själv startat bägge klasserna.

PåNybörjarprov B blev Pepsi godkänd på det första provet någonsin, sen på A proven jag startade på gick det inte lika bra av olika anledningar. Jag och Pepsi har även fått prova på praktisk jakt, jättekul tyckte både hon och jag. En ny titel har vi också fått Pepsi och jag efter 3 godkända vändor i Rllylydnad Nybörjarklass så heter nu Pepsi RLD N SE VCH Accounts Opportunity. 2 Utställningar har hon också  varit på med inte så lyckade resultat.

Zingo har startat på både A och B prov i år men inte kommit till pris, vi har lite kvar att träna på hon och jag, men vi har haft en hel del bra träningstillfällen med mycket fågelkontakt så vi är på G. Zingo har även hon startat på Rallylydnad men inte klarat kvalgränsen, vi tränar på och försöker igen. 2 utställningar med Very good har vi klarat av i år.

I maj hämtade vi hem vårat nya yrväder Cider, hon är en liten söt springer med mycket bestämda åsikter och en stor vilja att vara med matte. Hon debuterade i valpklass utställning på Östra cup och vann där hela valputställningen, hon blev även placerad me HP på SSRK utställning i Mjölby. Vi har börjat träningen, Cider och jag, men tar det lite lugnt då det inte är något bråttom.

Zally och Fia har haft ett fantastiskt år, Zally har fått CK på utställning, godkänt Nyb B prov och godkänt Nyb vatten dessutom blev hon i sommras Svensk Viltspårchampion, Stort stort Grattis till Fia som är så duktig med Zally.

Amber har under året tävlat i Lydandsklass 1 och fått ett 2:a och  ett 3:e pris, snart så sitter 1:an :-) Dom har även startat i agilty under året .

Boris har kommit tillbaka till kenneln och har fått flytta vidare till Lasse, ska bli spännande att följa honom under 2013.

Inga valpar föddes under 2012 men vi ser fram emot valpar under 2013

Vi avslutade året med att bli 4:a i tävlingen Årets Uppfödare mycket tack vare Fia och Zally

Zally blev även 5:a i tävlingen Årets Springer. Stort stort grattis till Fia och Carina som äger henne.

 

2011

2011 har varit ett spännande år , då jag har fått se A och B kullen växa upp och visat framfötterna.

Under året har jag arrangerat en funktionstest där 6 av kennelns valpar var med, alla hundarna visade goda egenskaper . Under året har även 5 hundar MH-beskrivits och alla har nu känd mental status, Jättestort tack till dom valpköpare som deltog i bägge aktiviteterna.

Kenneln har under året fått sin första egenuppfödda champion, det var Amber (SE VCH Lost’n Found Antiqva Ambra) som under året klarade av ett anlagstest och 3 1:a  pris varav ett med HP i Viltspår och är därmed Viltspårchampion, tack Jenny för att du är så duktig med Amber.

Andra viltspårs resultat är Zingo (Lost’n Found Betty Boop) och Zally ( Lost’n Found Baby Belle) som båda har gått  varsit godkännt anlag och varsit öppenklasspår med 1:a pris som resultat.

Zingo har under året klarat både enkelt vatten och vattenprov , samt godkänt grundprov, hon blev även DP BIS– unghund på Östracup .

Pepsi klarade vattenprovet och grundprovet galant i år också, däremot startade vi på några fältprov med lite sämre resultat, Vi nollade alla prov.

Däremot hade Pepsi en fantastisk dag på Östracupen då hon blev Bästa Jakthund Öppenklass samt BIS-2 DP öppenklass

Dessutom provade Pepsi och jag på  Rallylydnad för första gången, vi blev inte godkända men är nöjda med resultatet ändå.

Utställningar har vi varit på ovanligt många under 2012,  Pepsi började året med att få sitt första CK, och hon har även fått flera Excellent under året. ZIngo har fått några Excellent och lika så Zally som även toppade med att bli den första egenuppfödda hunden som fått CK. Grattis till Fia och Carina.

Under året har jag och Zingo även provat på Agillity genom att vi gick en nybörjarkurs, jättekul, men svårt, vi får se om vi tränar på, lite på skoj under 2012

2010

Efter 2009års framgångar var det svårt att tro att 2010 skulle kunna bli bättre. Men jag kan säga att även 2010 blev ett fantastiskt år, men vi drabbades även av en stor förlust, då vi var tvugna att ta bort våran älskade Tussan (Mountjoy Merciful Megan).

I april föddes B-kullen på 9 underbara valpar, dom har alla kommit till bra hem och flera av dom kommer att användas i praktisk jakt, tävlingsjakt, viltspår och utställning. Vi sparade lilla Zingo (Lost’n Found Betty Boop)

Zingo har under året varit på flera valputställningar och blivit BIR och BIG-3 flera gånger.

Zingo har även tränats i vattenapportering och viltspår.

Pepsi har startat i öppen klass viltspår 3 gånger med 3 1:a pris och 2 HP, och där med är hon nu Svensk viltspårschampion.

Under hösten fick jag ett ryck och började träna lydnad och efter 3 veckors träning startade vi i lydnadsklass 1 med ett 3:e pris med oss hem.

Pepsi har varit på 2 utställningar där hon har startat i jaktklass med 2 förstapriser som resultat.

Under hösten startade vi på även vattenprov och enkeltvatten och fick godkänt på båda.

Årets Östra cup gick över förväntan då Pepsi gick bra på utställningsdelen och fick sedan högsta möjliga poäng på fält och vattendelen och blev BIS 3:a totalt (utställning, fält och vattenprov)

När det gäller jakten så hade jag bestämt mig att jag skulle anmäla till ett fältprov i år igen framför allt för att se om det bara var tur att vi fick ett 3:e pris förra året eller……

Därför åkte vi klockan halv fem en söndags morgon till Örebro för att gå på jaktprov, som första startande gjorde Pepsi ett jätte fint fältarbete och en kanon apportering, och det hela resulterade i ett 2:a pris, så kanske var det inte bara tur….

2010 Blev Pepsi Östras Jakthund och Östras Viltspårshund.

I tävlan om Årets utmärkelser utdelat av Springerklubben blev Pepsi för andra året i rad 2:a Årets Springer samt 5:a Årets viltspårshund.

 

2009

Under 2009 fick jag följa min första valpkull från deras första stapplande steg till dom flyttade hemifrån som gängliga tonåringar.

Pepsi tog Anlagsklassen i viltspår, Tussan fixade 1:a pris med HP

Tussan fick sitt andra 1:a pris i Lydnadsklass 1.

Pepsi och Amber var på ett par utställningar med blandade resultat

Pepsi klarade både enkelt vatten och vatten

Den stora framgången under 2009 var 3:e pris i nybörjarklass på fältprov.

Sen toppade Pepsi med att bli

Årets östra hund 2009, Årets östra jakthund 2009

och 2:a i tävlingen om årets springer 2009